3 aug. 2011

Modenycker

I linje med vår moderna tids nyck att alltid skylla på alla andra så rasar nu puckade bloggare om dumma, dumma SJ som lät en elvaårig brud kliva av tåget då hon inte hade någon biljett. Faktumet att man behöver en biljett för att åka tåg är helt bortglömt.
Ungens syster som tydligen hade biljetterna var inlåst på toa när det hela hände och ungen kunde inte svenska nog för att förklara sig.
Faktumet att allt är ungens storasysters fel tar vi inte med i beräkningarna.

För i Sverige är ingenting längre DITT fel. Ingenting sker på personligt allvar. Allt är någon annans fel, helst en statlig myndighet, men större företag går också bra att skylla på. Personligt ansvar för privatpersoner är ett minne blott. Skönt. Vad som än händer så vet vi att vi Alltid kan skylla ifrån oss och gråta ut i Aftonhoran.

1 kommentar:

  1. Inte blir jag sådär jätteupprörd över det hela. Litet klantigt av de flesta inblandade, ungefär som det brukar vara när något är litet otäckt ett tag. Kan tänka mig att flickans eventuella föräldrar kanske kan känna litet vrede. Resten av folket kan faktiskt ta och lugna ner sig en smula.

    Flicka avslängd för att hon inte kunde uppvisa biljett? Ironiskt med tanke på alla som haft biljett när SJ inte kunnat uppvisa något tåg.

    SvaraRadera