15 okt. 2010

Katter, katter, katter!

Mina två katter låg i soffan och sov hela förmiddagen, slängda lite hur som helst över varandra och helt otroligt luddiga.
Jag har så svårt för att inte ta upp katter när de är sådär söta. Jag vet att jag borde lämna dem ifred när de för en gångs skulle ligger stilla och håller klaffen, men det är nästan oemotståndligt att inte svepa upp dem i famnen och krama dem tills ögonen står ut ur sina hålor och de förskräckt piper efter luft på grund av min överväldigande kärlek.
Tänk vad underbart om man kunde ha katter överallt. Ett hav av katter. Katter på stolarna, katter på bokhyllan, katter i skåpet. Ett hav av katter på golvet, så man kunde ta av sig barbent och bara gå omkring och vada i en luddmjuk massa. En hel bataljon med katter i soffan, alla trötta och lata och mysiga, så man måste gräva sig ned i högen när man vill slänga sig ned och glo på TV en stund. Så många katter att när de börjar spinna så låter det så mycket att grannarna ringer störningsjouren. Man kan helt strunta i att ha ett täcke i sängen, i stället kan man ha katter som sover ovanpå en. Det skulle visserligen göra att sexlivet blir lite... speciellt, men "speciellt" måste ju inte betyda något negativt, inte sant?

Fast sedan övergår bilden till hur många gånger i timmen man måste rensa kattlådan och att det lik förbannat alltid kommer vara några dumma luddskallar som får för sig att kissa på skor eller i lådor eller bara skvätta lite hemtrevligt på saker och ting för att de har lust. Det kommer ligga bajs under alla mattor och i stekpannan kommer det finnas mer päls än mat till sist. De kommer inte att sova eller tassa omkring gulligt, utan också äta upp alla möjliga saker, riva sönder resten och fara omkring som en veritabel stormvind i alla rum, ivrigt och högljutt skrikande.

Nej, det kanske inte är världens bästa plan att ha en biljon katter hemma, men jävlar... ett helt hav... i teorin är det sjukt gosigt. Det största problemet i min dröm är dock inte kaoset eller avföringsproblemet, utan att jag inte skulle kunna lyfta upp och gosa med alla samtidigt. Därmed får det hela hålla sig på drömnivå.

1 kommentar:

  1. Men det skulle dryga ut matkostnaderna rejält med mer ludd än mat i maten. ;)

    SvaraRadera