7 juni 2010

Ingenting på bio

Jag fick ett par biobiljetter som betalning för ett litet skrivjobb. Jippie! Bio! Eller vänta nu. Biljetterna går ut den sista augusti och det finns ingenting värt att se på bio. Inte. Ett. Dugg. Vänta så skall jag ta och gå igenom några av de pågående och kommande filmerna:

Robin Hood
Är det nummer femhundrasjuttiotolv i ordningen? Det finns redan flera stycken bra, så varför göra ännu en? Vad är poängen? Vad kan det möjligtvis tillföra? Min gissning är: Inte ett jota.

Terror på Elm Street
Vad i helvete är det med Hollywood och förbannade, jävla, idiotiska remakes? När som helst kommer de väl att göra en ny Predator, eller en ny Karate Kid eller... oh wait. They just did. Japp. Jag skämtar inte.

Karate Kid
Ja. En ny Karate Kid. Denna gång extra politiskt korrekt med en liten svart kille som lär sig kung fu. VAD? Kung fu? Hette inte filmen Karate Kid? Jodå. Det gör den. Karate Kid om en unge som lär sig kung fu. Snart på en biograf nära dig.

Predators
Saxat från SFs hemsida:
"Predators, ett av filmhistoriens värsta monster är tillbaka för att återigen sprida skräck i biosalongerna. Denna gång sker kampen på rovdjurens hemmaplan och oddsen är knappast på människans sida…"
Okej, för det första kan man inte skriva "ett av.." efter att ha skrivit ett namn i plural. För det andra: vad i helsike gör människorna på rovdjurens hemmaplan? Var det dags för de intergalaktiska hockeyspelen och dags för predators att vara värdar för arrangemanget? Jag kan faktiskt inte komma på en enda annan anledning till att människorna annars skulle vilja åka och hälsa på dem.

Och sedan följer för övrigt en hög uppföljare som jag inte orkar gnälla över, men vad fan är det som händer? Varför måste vi se "Jadijada 4" eller "Gurgelsnoff the remake" eller helt enkelt "Karate Kid" nu utan karate och dessutom låtsas vi som om det ALDRIG funnits en film med precis samma namn. Om man inte vill ta exakt samma namn så kan man också lägga till ett "s" i slutet på namnet och därmed få en helt ny film. Jag förutspår med bävan en framtid där vi kan se Titanics, Avatars och Dirty Dancings.

Varför envisas Hollywood ens med att spela in nya filmer om de skall göra så här? Kan de inte bara lätt ändra titeln och ge ut filmerna en andra och tredje gång i stället? På så sätt skulle man i alla fall få lite kvalitet på silverskärmen.

2 kommentarer:

  1. Eller den nya porrfilmen som kommer att få Pirates att verka billig i produktion; Dirty Avatars! *skrockar*

    SvaraRadera
  2. Predators har en lång tradition av att kidnappa diverse farliga varelser och sätta ut dem för att jaga. Så som vi gör med diverse vilt, bara att Predators vill ha en utmaning för sina yngre. Så i denna film kommer de ha kidnappat ett gäng farliga människor, för att sedan släppa dem lös i en djungel och jaga dem.

    SvaraRadera