23 apr. 2010

Balkongträdgård

I går tog jag mig i kragen och fixade i ordning det lilla hörn jag förra året dedikerade åt växter på balkongen. Jag lagade miniväxthuset, städade bänken, sorterade bland krukorna och slängde en massa skräp. Sedan sådde jag lite frön (basilika, dill, persilja, smultron, gräslök, krasse och en avokado) och placerade dem i växthuset. Det tog upp halva bänken. Andra halvan av bänken fick bli plats för en liten växtvårdsakut för de växter som lidit illa av katter, vinter och försummelse och en del saker planterades om. Till sist sådde jag lite kattgräs för att göra luddrumporna lyckliga.
Det blev väldigt mysigt och väldigt fint. Jag hoppas bara att jag kan komma ihåg att ta hand om det ordentligt nu också. Det vore väldigt mysigt med färska kryddor och sådant. Synd bara att tomatfröerna var helt slut.

I kväll är det vampyrlajv här i Kalmar. Jag har egentligen ingen som helst lust, kanske främst för att det är jobbigt att ta sig dit, men också för att jag verkligen saknar att känna de flesta jag spelar mot. Dessutom är regelsystemet så apkrångligt att jag ännu inte fattat hur man använder sina förmågor. Jag menar, fyra sidor för att beskriva en utmaning? Det borde krävas en halv och det är inklusive exempel.
Men, men, jag spelar seneskalk och en god vän kommer i alla fall att vara där, så jag får helt enkelt bita i det sura äpplet, svida upp mig i kostym och packa min portfölj. Det är ju trots allt bara några timmar det handlar om - och jag kanske får roligare än jag tror.
Ärligt talat så beror lite av den sura smaken på att förra gången jag begav mig till lajvet och var riktigt pepp så var det inställt - och jag hade inte fått ett endaste meddelande om det. Sådant kan ju helt klart göra att man tappar lusten en del.
Oh well. Nu skall jag först och främst titta till min balkongträdgård.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar