26 nov. 2009

En "annorlunda" skolform

"Folkhögskola är en annorlunda skolform."

HA!

Om det nu är så annorlunda, varför känns det då som om jag förts tillbaka till mellanstadiet? Ta valfri mellanstadieklass, addera fyllefester tre gånger i veckan och voilá - min klass!
Vi har pinsamma klassråd som ingen är intresserad av, nutidskryss och lärare som konstant påpekar att man är vuxen samtidigt som de både daltar och pjoskar med de som är helt ointresserade av studier. Låt dem krascha och brinna, för fan!

De där miffona kallade elever som är så dumma i huvudet att de faktiskt tror att man klarar sig bättre utomhus om ozonlagret försvinner än inomhus. De där jävlarna som bara går i skolan för att få pengar nog för att gå ut på krogen. De där giljotinsaspiranterna som är så förbannat, äckligt barnsliga att de sitter och fnissar ohejdbart över att fiskar urinerar eller att mannen på programmet om judar har långt skägg och mässar på Utrikiska. De där som sitter på lektionerna och pratar högt om annat så att jag - som tagit LÅN för att gå på den här jävla skolan inte ens hör vad jag själv tänker.
Det här är inte en skola för vuxna som vill ordna till sina studier, det är en skola för förvuxna fjortisar som inte klarade gymnasiet för att de helt enkelt är för mentalt efterblivna.

Låt mig ta upp några exempel:
Exempel 1: Brudmongo som en hel lektion sade "Ja just de!" efter allt som läraren sa, fast hon ändå inte fattade ett skit bara för att hon tyckte att hon var rolig då.
Exempel 2: Dags för gruppdiskussioner. En av brudarna lägger sig och sover. En av killarna lånar någons mobil för att ringa och kolla när han skall betala av på sin jävla sprit och sedan går han ut och röker, för att sedan ägna resten av lektionen åt att göra grimaser åt oss andra genom fönstret... och ja, gott folk, jag menar 9-åring-på-crack-beteende med gristrynet mot fönsterrutan.

Om man anstränger sig det minsta så lyser man som ett geni bland dessa kretiner... eller vänta, man behöver inte ens anstränga sig, det räcker med att över huvud taget GÖRA uppgifterna och lämna in dem i ungefärlig tid samt bete sig lite bättre än aporna på zoo.

1 kommentar:

  1. Det är bara att inse. Folk är idioter, det är bara vi som är smarta :)

    SvaraRadera