31 mars 2009

Kenny Begins betalar skulden

Svensk filmindustri, allt är förlåtet. Alla fruktansvärt dåliga filmer ni tvingat mig och så många andra genomlida under åren, alla dåliga skämt och tanklösa idiotier, alla usla skådisar och menlösa onliners - allt är härmed förlåtet.
Lite som Jesus betalade för människans synder genom att låta sig spikas upp på en planka och stekas i obarmhärtig sol bland en massa skurkar har Kenny Begins genom sin blotta existens betalat Svensk filmindustris oändliga skuld till mänskligheten.
Jag gick till bion i förhoppning om att se något som kanske i alla fall kunde sparka liv i lite Kenny-nostalgi om inte annat. Jag gick från bion efter att ha skrattat och samlat citat och bubblade lyckligt i hela kroppen. Den gamla andan fanns där. Hela. Tiden.
Jag är imponerad över alla små humorsaker som man både hann se och förmodligen inte kommer upptäcka förrän andra gången man ser filmen. Jag är outsägligt förvånad över att den förbaskade tvåltönten Björn Gustafsson inte sabbade filmen med sin närvaro utan var oförarglig och faktiskt fungerade i sin roll. Jag är lycklig över att Kenny Begins faktiskt överträffade alla eventuella försiktiga förhoppningar jag över huvud taget vågat ha - och det med råge.
Nu väntar jag bara på att den släpps på DVD - sedan blir det filmkväll med Clownglass och chokladzingo!

5 kommentarer:

  1. Bra jämförelse med Jesus.
    För precis som med Jesus, gäller förstås samma sak med alla bra filmer som SF eventuellt någon gång råkar skita fram: Att någon för för sig att tillåta sig bli ihjältorterad förlåter det självklart aldrig en endaste elakhet som någon utför, och inte heller kan en bra film förlåta något av det berg av skräp SF tillverkat genom sitt statliga pengamonopol.
    Men annars tror jag dig, filmen är nog rolig!:)

    SvaraRadera
  2. Måste... se... den... filmen! Och ingen vill gå med mig! Vadfan är det för fel på min generation? Ingen i min klass gillar Kenny Starfighter till exempel. :(

    Det enda som har hållt mig undan för att se den är på grund av mitt hat för Björn Gustavsson. Men om inte ens han förstör den finns det ingen anledning till att inte se den.

    SvaraRadera
  3. Ljuvligt! Då måste jag se den! Och Watchmen.. Och alla andra jag inte har sett än. Härligt att den inte förstördes. *myser*

    SvaraRadera
  4. Äsch. Nu måste jag ju gå och se den!

    SvaraRadera
  5. Äsch. Nu måste jag gå och se den, ju.

    SvaraRadera